Pui cu dovlecei
PrinteazaPui cu dovlecei
- 1 piept de pui
- 2 dovlecei
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 linguri de făină
- 1 legătură de mărar
- 1 pahar mic de smântână (de 120 g)
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci cu un şervet de bucătărie, o tai bucăţi şi le pui la prăjit. După ce s-au rumenit pe toate părţile, le scoţi pe şerveţele ca să se scurgă uleiul şi în acelaşi ulei pui la prăjit făina, ceapa tăiată mărunt, însă le laşi numai câteva minute, cât să se aurească.
Stingi cu maximum 1 cană de apă şi laşi să fiarbă 30 de minute. Apoi, treci sosul prin sită si-l torni intr-o cratiţă peste carne.
Adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi, verdeaţa tocată, smântână şi dai cratiţa la cuptor pentru 20 de minute.
Pui cu dovlecei
Pofta buna!