Pui cu fasole alba pastai
PrinteazaPui cu fasole alba pastai din: pui, fasole, piper, chilli, ghimbir, sos de soia, miere, usturoi, ceapa, sare, ulei, lamaie, patrunjel.
- un pui
- un kilogram fasole albă păstăi
- o linguriţă piper roşu
- pudră de chili
- pudră de ghimber
- sos de soia
- două linguri de miere
- o legătură usturoi verde
- o legătură ceapă verde
- sare
- piper
- ulei de măsline
- o lămâie
- pătrunjel
Mod de preparare:
Puiul se curăţă, se spală şi se pune pe o farfurie. Intr-un castron se amestecă sosul de la o lămâie cu două linguri de sos de soia, mierea, un praf de pudră de chili şi o jumătate de linguriţă de pudră de ghimber. Se adaugă patru linguri de ulei de măsline, piperul roşu, sare şi piper negru după gust.
Se amestecă totul şi se pune într-o pungă mai mare împreună cu puiul. Se leagă punga, se agită de câteva ori, ca să intre marinata şi în pui, şi se introduce la rece pentru cel puţin două ore. Se aşază într-o tavă, se adaugă ulei şi puţină apă, se introduce în cuptor şi se lasă să se coacă timp de o oră.
Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe în bucăţele. Se fierbe în apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de sare, se scurge de apă şi se căleşte în ulei încins, împreună cu ceapa verde tocată mărunt. Se servesc fierbinţi, cu mujdei de usturoi verde şi pătrunjel tocat.
Poftă bună!