Pui cu fasole pastai
PrinteazaPui cu fasole pastai din: carne de pasare, fasole verde, ceapa, bulion, usturoi, marar, patrunjel, sare, smantana.
- 1 kg carne de pasăre (preferabil un pui întreg)
- 1 kg fasole verde
- 2 cepe
- 1 lingură bulion (sau 2-3 roşii)
- 4-5 căţei de usturoi
- mărar
- pătrunjel
- sare
- opţional: smântână, la servit
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spala şi se taie în bucăţele convenabile. Intr-o tigaie se pun la prăjit carnea şi ceapa tăiată mărunt. Când carnea s-a muiat, în sosul fierbinte se adaugă fasolea verde sjbălată bine şi curăţată de aţe. Se completează cu apă caldă şi cratiţa se pune la cuptor la foc potrivit.
Când fasolea este aproape muiată, se adaugă bulionul subţiat cu apă şi usturoiul pisat sau tocat mărunt. Se lasă în continuare la cuptor, până ce scade lichidul din cratiţâ, iar carnea şi fasolea sunt fierte. In final se adaugă verdeaţa tocată. Se serveşte cu smântână şi cu salată de crudităţi sau de ardei copţi.
De menţionat câ dacă puiul este foarte crud, fasolea se fierbe separat şi se adaugă fiartă în compoziţie. In caz contrar, când pasărea (găina) este bătrână, carnea se fierbe în prealabil şi apoi se pregăteşte ca în reţetă.
Pofta buna!