Pui cu fasole şi migdale
PrinteazaPui cu fasole şi migdale din: piept de pui, fasole alba pastai, morcovi, ceapa rosie, usturoi, lamai, miere, rozmarin, seminte de susan, migdale, patrunjel, ulei de masline, sare, piper si branza de capra.
- doua piepturi de pui
- 500 g fasole alba pastai
- doi morcovi
- o ceapa rosie
- doi catei de usturoi
- doua lamai
- 40 g miere
- rozmarin
- 30 g seminte de susan
- 100 g migdale prajite
- patrunjel
- ulei de masline
- sare
- piper
- branza de capra
Mod de preparare:
Piepturi le de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se pun într-un bol. Se adaugă 100 ml ulei de măsline, sare şi piper după gust şi pătrunjel tocat. Se toarnă mierea, se presară rozmarin, morcovii şi ceapa roşie tocată mărunt. Se stropesc cu suc de lămâie, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum o oră.
Se pune totul într-o cratiţă sau într-o tavă şi se introduc în cuptorul încins. Se ţin până când carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Când sunt gata se scot pe un platou, se presară seminţele de susan şi migdale tocate.
Fasolea albă se taie în bucăţele, se spală, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-un bol. Se adaugă suc de lămâie, ulei de măsline, usturoi tocat, sare şi piper, restul de migdale tocate şi pătrunjel. Se amestecă şi se serveşte alături de carnea de pui fierbinte. Dupa ce s-a marinat, pieptul de pui se poate umple cu branza de capra.
Pui cu fasole şi migdale
Pofta buna!