Pui cu fasole verde, fenicul si rosii cherry

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu:ceapa, fasole, fenicul, rosii cherry, ulei de masline, boia dulce, busuioc, unt, sare, piper, patrunjel, usturoi, varza rosie.

Ingrediente:

  • 600 g grame de pui
  • două cepe roşii
  • 400 g fasole mangetout
  • două bucăţi de fenicul
  • 200 g roşii cherry
  • 100 ml ulei de măsline
  • o lingură cu boia dulce
  • o lingură cu busuioc uscat
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • usturoi
  • varză roşie

 

Mod de preparare:

Untul se amestecă bine cu boiaua dulce, busuiocul uscat, sare şi piper după gust.

Carnea de pui se taie în bucăţi potrivit de mari, se spală şi se şterge cu un şervet absorbant. Se unge cu pasta de unt şi condi­mente, se acoperă cu folie ali­mentară şi se introduce la rece pentru o oră.

Se pune carnea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu, 30-45 de minute. Fasolea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol.

Se adaugă feniculul tăiat felii  subţiri şi cepele roşii curăţate de foi şi tăiate peştişori. Se pun roşiile cherry întregi sau jumătăţi, sare, piper şi uleiul de măsline.

Se presară pătrunjel tocat, se amestecă şi se toarnă într-o tavă. Se stropesc cu puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se lasă 30 de minute, apoi se servesc alături de carnea caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.