Pui cu fasole verde in sos de migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu fasole verde in sos de migdale din: fasole verde, sare, fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, migdale, ulei, amestec de condimente, piper, iaurt si suc de lamaie.
- 500 g fasole verde
- sare
- 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g)
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 500 g roşii
- 2 linguri migdale măcinate
- 1 linguri ulei
- 1 linguriţă amestec de 5 condimente chinezeşti
- piper
- 300 g iaurt
- 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare:
Fasolea verde se pune la fiert 10 min. în apă clocotită cu sare. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă roşiile de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie fâşii.
Se prăjesc migdalele într-o tigaie, fără adaos de grăsime, până încep să miroasă plăcut. Se scot şi se pun deoparte. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc bucăţile de pui 2-3 min. pe fiecare parte. Se adaugă fasolea verde, ceapa şi usturoiul, apoi amestecul de condimente, sare şi piper. în final, se adaugă şi roşiile şi se încălzesc puţin.
Se amestecă iaurtul cu migdale şi suc de lămâie; se sărează şi se piperează. Se servesc bucăţile de pui cu fasole şi sos de iaurt; se presară pătrunjel verde.
Pui cu fasole verde în sos de migdale
Pofta buna!