Pui cu fasole verde si cartofi noi
PrinteazaPui cu fasole verde si cartofi noi din: fasole, cartofi, pui, rosii, mustar, patrunjel.
- 600 g de fasole verde, cu capetele tăiate
- 500 g de cartofi noi, spălaţi, dar necurăţaţi
- 1 pui mare întreg, în jur de 1,8kg
- 250 g de roşii cherry, înjumătăţite
- 4 linguri de muştar cu boabe
- 2 frunze de dafin
- 1 mână mică de pătrunjel, tăiat grosier
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6.
Se taie fasolea verde în două sau în trei bucăţi şi se aşază pe fundul unei tăvi sau al unui vas termorezistent în care să încapă puiul. Se taie cartofii pe jumătate şi se amestecă cu fasolea.
Se aşază puiul deasupra şi se îndeasă între legume. Se adaugă în jurul lui roşiile cherry, apoi, pe margini, muştarul. Se pun frunzele de dafin în interiorul puiului.
Se asezonează puiul bine şi se coace două ore sau până când este rumenit frumos şi copt în interior. Se scoate puiul din cratiţă pentru a-l aduce la masă tăiat sau întreg şi se presară pătrunjelul peste legume înainte de a le servi.
Pui cu fasole verde si cartofi noi
Pofta buna!