Pui cu fasole verde si usturoi
PrinteazaPui cu fasole verde si usturoi
- 2 pui
- 1 kg fasole
- 2 linguri unt sau untură
- 1 lingură făină
- 2 cepe
- 3-4 roşii
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 2-3 căţei de usturoi
- 200 g smintina
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm fasolea, rupem capetele, scoatcm aţele, spălăm şi scurgem. Facem un rîntaş cu o lingură de unt şi făină, în care prăjim ceapa tocată mărunt. Cînd ceapa s-a îngălbenit şi s-a muiat bine, stingem cu puţină apă caldă.
Lăsăm sosul să clocotească bine şi adăugăm fasolea. Prăjim în grăsime încinsă bucăţile de pui. Cînd fasolea este pe jumatate fiartă, punem puiul în cratiţă şi adăugăm roşiile. Lăsăm mîncarea să fiarbă încet pe marginea plitei, pînă scade.
Cu puţin înainte de a servi la masă, presărăm pătrunjel verde tocat şi puţin usturoi tăiat mărunt.
Servim separat smintînă într-o sosieră.
Pofta buna!