Pui cu gogosari si rozmarin
PrinteazaPui cu gogosari si rozmarin din: pulpe de pui, boia, rozmarin, rosii, usturoi, gogosari, vin, untdelemn, apa, smantana, vegeta, sare.
- 4 pulpe de pui
- 2 lingurite boia
- 1 lingurita rozmarin pisat
- 500 g rosii
- 1 catel de usturoi
- 3 gogosari
- 1/8 l vin rosu
- 3 linguri untdelemn
- 1/8 l apa
- 4 linguri smantana subtire
- 1 lingurita de vegeta
- sare
Mod de preparare:
Se freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia si rozmarinul pisat si se prajesc in doua linguri de untdelemn, pana ce se rumenesc frumos.
Se adauga rosiile taiate bucatele, catelul de usturoi curatat si zdrobit, vinul rosu si se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute.
Separat, se calesc gogosarii taiati cubulete, intr-o lingura de ulei bine incins, se sting cu apa si se mai lasa 15 minute sa fiarba incet, la foc mic.
Se adauga smantana si zeama de vegeta, se amesteca si se lasa sa mai dea un singur clocot.
Pofta buna!