Pui cu haină de dovlecei

Printeaza

Pui cu haină de dovlecei

Ingrediente:Pui cu haină de dovlecei

  • un pui
  • un măr mare
  • 3 dovlecei
  • 200 g morcovi baby
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • o linguriţă cu boia dulce
  • oregano
  • 50 g miezuri de nucă
  • 50 g stafide
  • 50 g caise confiate
  • legume de sezon
  • usturoi

Preparare:

Mărul se spală, se goleşte căsuţa de seminţe şi se umple cu miezul de nucă, amestecat cu stafidele şi caisele tocate mărunt. Puiul se spală şi se curăţă de grăsime.

Se condimentează în interior, se introduce mărul şi se leagă picioarele cu aţă de bucătărie. Se unge la suprafaţă cu ulei, se condimentează cu sarea şi piperul, amestecate cu boiaua dulce. Se aşază într-o tavă, se toarnă puţin ulei, o cană cu apă şi se introduce în cuptorul încins.

Dovleceii se spală, se taie în felii subţiri şi se condimentează. Când puiul este aproape fript, se scoate din cuptor şi se înveleşte cu felii de dovlecei date prin ulei.

Se reintroduce în cuptor şi se mai lasă 15 minute la foc mediu. Morcovii baby se spală şi se fierb în apă fierbinte cu sare. Când s-au fiert se scurg de apă, se pun într-un castron şi se toarnă puţin ulei. Se condimentează, se amestecă şi se servesc alături de puiul fierbinte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Poza n-aveti? Poate gatesc maine niste pui cu dovlecei, mi-ati dat o idee buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.