Pui cu iaurt si mustar
PrinteazaPui cu iaurt si mustar din: carne de pui, margarina, miere, mustar, iaurt, faina, sare, condimente, orez salbatic, ulei.
- 1 kg carne de pui (piept, aripi sau pulpe)
- 50 g margarina
- 2-3 linguri miere
- 1 lingura mustar
- 200 g iaurt
- 1-2 linguri faina
- sare
- condimente pentru carne de pasare
- 300 g orez salbatic
- 500 ml apa
- 1 lingurita condiment din legume uscate
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli carnea şi o laşi să se scurgă. Topeşti margarina într-o tigaie şi înăbuşi carnea de pui până când îşi schimbă culoarea. Presari condimentele şi laşi bucăţile de carne pe foc până se pătrund bine.
Scoţi carnea pe o farfurie, iar în sosul rămas adaugi mierea şi muştarul, apoi făina amestecată cu iaurtul. Omogenizezi sosul, după care adaugi bucăţile şi le laşi să dea în câteva clocote, în sosul gros. Serveşti preparatul cu garnitură de orez sălbatic.
Speli orezul sălbatic şi îl scurgi. îl căleşti puţin în uleiul încins, amestecând până devine transparent. Torni treptat apa fierbinte în care ai dizolvat condimentul din legume uscate şi continui fierberea până când apa scade. Stingi focul şi acoperi vasul cu un capac, pentru 10 minute.
Pui cu iaurt si mustar
Pofta buna!