Pui cu jambon si ardei
PrinteazaPui cu jambon si ardei din: pui, jambon, ardei grasi, ceapa, usturoi, vin alb, rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, boia dulce, ulei de masline.
- 1 pui
- 150 g jambon uscat
- 2 ardei grasi rosii
- 2 arde grasi galbeni
- 3 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 250 ml vin alb sec
- 1 kg rosii sau 2 cutii de rosii in bulion
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- cimbru maruntit
- boia dulce
- ulei de masline
Mod de preparare:
Coci ardeii pe plită sau în cuptor. Ii presari cu sare şi îi păstrezi 10 minute sub capac, apoi îi decojeşti. Porţionezi puiul şi îl speli, într-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei de măsline încins, înăbuşi bucăţile de pui întorcându-le pe toate părţile şi având grijă să nu le arzi.
Le presari cu sare, piper, cimbru mărunţit şi boia, după gust.
Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai usturoiul în felioare, iar ceapa solzişori. Scoţi bucăţile de pui din tigaie şi, în uleiul rămas, căleşti ceapa la foc mic, până devine lucioasă.
Adaugi usturoiul şi jambonul tăiat în fâşii subţiri, asezonezi, iar după cinci minute torni vinul alb.
Lasi să fiarbă la foc mic, amestecând periodic. După 10 minute adaugi fâşiile de ardei copt, foaia de dafin şi laşi să fiarbă la foc mic, până se evaporă aproape tot lichidul.
Pui roşiile decojite, tăiate în bucăţi, amesteci şi laşi să mai fiarbă 1 minut.
Pui bucăţile de pui în sos, acoperi vasul şi continui fierberea 30-40 de minute, amestecând din când în când. Dacă sosul scade prea mult, adaugi 2-3 lin¬guri de apă. Sărezi şi condimentezi după gust şi serveşti preparatul fierbinte, cu orez fiert natur.
Pui cu jambon si ardei
Pofta buna!