Pui cu lamaie si cartofi rosii
PrinteazaPui cu lamaie si cartofi rosii din: pui, lamai, piper, busuioc, cartofi, ulei de masline.
- 1 pui
- 4 lamai
- 1 lingurita piper rosu si verde
- 1 lingura frunze de busuioc verde
- 1 kg cartofi
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Puiul se taie in patru, se adauga sucul extras din 2 lamai, se condimenteaza cu piperul, frunzele de busuioc taiate fin si cele 4 lingurite de ulei, apoi se introduce la cuptor timp de 20-25 minute.
Cartofii se fierb in coaja pe jumatate, in apa clocotita, apoi se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare.
Intr-o tigaie se toarna putin ulei apoi se adauga carofii rasi, se condimenteaza cu sare si piper se prajesc pe ambele parti.
Se servesc fierbinti.
Pofta buna!