Pui cu lămâie şi frunze de salvie
PrinteazaPui cu lămâie şi frunze de salvie din: pui, unt, sare grunjoasa, boia dulce, piper, lamai, frunze de salvie, pesmet alb, usturoi si vin.
- un pui de 1,5 kg
- 200 g unt
- sare grunjoasa
- boia dulce
- 2-3 lamai
- piper negru macinat
- frunze de salvie
- 2-3 linguri pesmet alb
- o capatana usturoi
- 50 ml vin dulce
Mod de preparare:
Se curăţă puiul de pieliţe, se spală bine şi apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. Se lasă să se scurgă. Se curăţă usturoiul, între timp, şi se pasează. Crema de usturoi se amestecă cu untul, cu sarea grunjoasă si cu puţin piper.
Puiul se unge peste tot cu crema de usturoi, se . presară boia dulce si se înţeapă cu o scobitoare, astfel încât să se pătrundă de arome uniform. Se lasă la macerat, în frigider, 30 de minute. Se tapetează tava cu unt şi cu pesmet alb şi se pune puiul. Se toarnă câteva linguri de vin alb dulce.
Se mai răsuceşte din când în când şi, spre final, se pun şi feliile de lămâie. După ce s-a rumenit uniform, puiul se scoate şi se ornează cu frunze de salvie.
Pui cu lămâie şi frunze de salvie
Pofta buna!
Foarte bun puiul cu lamaie si salvie