Pui cu lamaie
PrinteazaPui cu lamaie
Ingrediente:
- un pui de 1,200 kg
- 150 g pesmet
- o crenguţă de rozmarin
- un fir de maghiran
- doi căţei de usturoi sau două fire de usturoi verde
- o lămâie
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Taie puiul în bucăţi de mărime potrivită. Toacă mărunt rozmarinul, maghiranul şi usturoiul şi amestecă-le cu pesmetul. Sărează şi piperează carnea, apoi trece bucăţile prin pane. Prăjeşte-le pe ambele părţi în uleiul încins până când pesmetul începe să se aurească.
Stropeşte apoi fiecare bucată de pui pane cu zeamă de lămâie (având grijă să nu se înmoaie prea tare compoziţia de pane), după care pune-le într-o tavă şi dă-le la cuptor, până se rumenesc.
Pui cu lamaie
Pofta buna!