Pui cu lapte
PrinteazaPui cu lapte din: piept de pui, pulpe, unt, bacon, telemea, ceapa, rozmarin, lamaie, usturoi, lapte, sare, piper, nucsoara.
- un piept de pui
- 2 pulpe
- 3 linguri unt
- 5 felii bacon
- 100 g telemea
- o ceapă
- o lingură rozmarin proaspăt
- coaja tăiată a două lămâi
- 10 căţei usturoi
- 1/2 litru lapte sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Carnea se presară cu sare si piper şi se rumeneşte în unt topit în cratiţa în care va fierbe.
Se adaugă apoi baconul, telemeaua rasă, ceapa, rozmarinul, coaja lămâilor, usturoiul curăţat, dar întreg, nucşoara.
Se toarnă şi laptele, se acoperă si se lasă la cuptor pentru 60-90 de minute.
Pe tot parcursul coacerii se stropeşte carnea din când în când cu zeamă din cratiţă.
Pofta buna!
Iese foarte bun si foarte fraged