Pui cu legume asortate la cuptor
PrinteazaPui cu legume asortate la cuptor din: pui, cartofi, morcovi, fasole verde, mazare, ceapa, vin alb sec, unt, ulei, ardei grasi, sare, piper, patrunjel.
- un pui
- 4 cartofi
- 3 morcovi
- 200 g fasole verde
- 200 g mazăre
- două cepe albe
- 500 ml vin alb sec
- 100 g unt
- 10 ml ulei de floarea-soarelui
- doi ardei graşi
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Puiul se taie în bucăţi potrivite, se spală şi se căleşte în uleiul de floarea-soarelui până devine auriu.
Morcovii şi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi mai mici, fasolea şi mazărea se fierb separat în apă cu sare circa zece minute. Se pun bucăţile de pui într-o tavă, se pun în jurul lor legumele, ardeii graşi şi ardeiul iute tăiaţi rondele şi cepele tăiate peştişori sau în bucăţi mai mari.
Se condimentează şi se stropesc cu vinul alb, se pun din loc în loc bucăţele de unt, se presară cu pătrunjel tocat şi se adaugă două căni cu apă. Se scutură puţin tava ca să se amestece bine ingredientele, se introduce în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30-45 de minute.
Pui cu legume asortate la cuptor
Pofta buna!