Pui cu legume cu rozmarin si cimbru
PrinteazaPui cu legume cu rozmarin si cimbru din: ţelină verde, morcov, ceapa frantuzeasca, dovlecei, vin alb sec, supă de pui, foaie de dafin, piept de pui fără piele şi oase, sare, zahar, suc de lămâie, ulei de măsline, miere fluidă, cimbru, rozmarin, ceapa verde.
Ingrediente:
- 8 fire ţelină verde
- 1 morcov
- 3 cepe franţuzeşti
- 3 dovlecei mici
- 200 ml vin alb sec
- 300 ml supă de pui
- 1 foaie de dafin
- 600 g piept de pui fără piele şi oase
- sare
- 1 linguriţă zahăr
Ingrediente pentru dressing:
- 3 linguri suc de lămâie
- 5 linguri ulei de măsline
- 14 linguriţă miere fluidă
- sare
- cimbru
- rozmarin
- 1/2 linguriţă rondele de ceapă verde
Mod de preparare:
Se spală firele de ţelină verde şi unul dintre ele se taie bucăţele. Se curăţă morcovul şi se taie rondele. Cepele se taie în două. Legumele se aşază într-o tigaie şi se toarnă vin şi supă. Se dau în fiert şi se lasă să mai fiarbă cca 10 min.
Se adaugă pieptul de pui şi, când începe din nou să fiarbă, se reduce focul la minimum şi se lăsă să mai fiarbă 10 min. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se odihnească 10 min.
Se scoate carnea şi se păstrează la cald. Se scot şi legumele din supă; se adaugă în zeamă sare, zahăr şi cca 100 ml apă; se dau în clocot. Se taie dovleceii pe lung, în betjşoare de 5-6 mm grosime.
Se aşază în supa clocotită restul de ţelină şi betişoarele de dovlecei; se lasă să fiarbă la foc moale 4-5 min. Se scot legumele şi se trec prin jet de apă rece. Pentru dressing se amestecă sucul de lămâie cu ulei, miere, verdeţuri şi sare.
Se taie carnea felii şi se serveşte pe farfurii preîncălzite cu legume; se toarnă deasupra dressingul.
Pui cu legume cu rozmarin si cimbru
Pofta buna!