Pui cu legume in stil asiatic
PrinteazaPui cu legume in stil asiatic din: piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, usturoi, ciuperci, germeni de soia, sos de soia, ulei, vin, amidon, ghimbir, sare, piper, orez, supa concentrata de pui.
- 300 g piept de pui
- 2 morcovi mari
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 2 căţei de usturoi
- 10 g ciuperci chinezeşti negre uscate
- 40 g ciuperci Shiitake uscate
- 150 g germeni de soia
- 30 ml sos de soia dark
- 50 ml vin alb
- 100 ml ulei
- 10 g amidon de porumb
- 10 g ghimbir proaspăt
- sare şi piper negru după gust
Pentru garnitură:
- 1 cană de orez jasmine
- 2 căni de supă concentrată de pui
Mod de preparare:
Lăsaţi ciupercile în apă rece timp de cel puţin o oră, apoi tăiaţi-le julien.
Carnea şi legumele vor fi tăiate tot julien, iar usturoiul şi ghimbirul mărunţite.
Turnaţi uleiul într-un wok încins şi prăjiţi prima dată usturoiul şi ghimbirul amestecând încontinuu, după care adăugaţi carnea.
Puneţi, pe rând, morcovii, ardeii, ceapa şi ciupercile. Imediat ce acestea din urmă devin auriu-maronii adăugaţi şi germenii de soia, pe care trebuie să-i opăriţi dinainte.
Asezonaţi cu sare şi piper negru. Turnaţi vinul în tigaie şi stropiţi compoziţia cu sosul de soia. Adăugaţi şi amidonul, pe care l-aţi dizolvat iniţial în apă.
Fierbeţi orezul în supa de pui şi serviţi-l alături de carne şi legume.
Pui cu legume in stil asiatic
Pofta buna!