Pui cu legume si busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu legume si busuioc din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper, ulei si busuioc.

Ingrediente:Pui cu legume si busuioc

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 roşii
  • 1 fir de praz
  • 3- 4 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceaşcă de suc de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul şi pune carnea de pui (spălată şi tăiată cubuleţe) la prăjit până se rumeneşte. Intre timp, taie ceapa şi usturoiul mărunt, mor­covul şi prazul în rondele, iar ardeiul şi roşiile, în cubuleţe.

Când carnea e rumenită, adaugă ceapa, usturoiul şi prazul şi lasă 4-5 minute, apoi acoperă cu apă şi lasă să fiarbă. Adaugă apa când legumele s-au înmuiat, înain­te să devină călite. După vreo zece minute, adaugă ardeiul şi roşiile,

Completează cu apă (dacă e cazul) şi lasă să fiarbă la foc mic până ce sosul capătă o consistenţă mai groasă şi scade uşor.

Condimentează după gust (sare, piper şi bu­suioc), adaugă sucul de roşii, apoi lasă să fiarbă acoperit vreo zece minute. Serveşte cât e caldă, cu busuioc sau pătrunjel proaspăt.

Pui cu legume si busuioc

Pui cu legume si busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.