Pui cu legume şi ciuperci
PrinteazaPui cu legume şi ciuperci din: piept de pui, ciuperci, morcovi, mazare, smantana, ceapa verde, unt, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 200 g ciuperci
- 5 morcovi
- 150 g mazăre
- 400 ml smântână
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură unt
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în 2 linguri de ulei, iar când sunt gata le scoţi pe o farfurie. Cureţi şi ciupercile, le tai felii, le căleşti în unt, adaugi morcovii fierţi, mazărea şi smântână.
După 5 minute pui camea rumenită, sare, piper după gust şi ceapa tocată. Mai laşi mâncarea să dea în 2-3 clocote şi o dai deoparte. E şi mai bună cu un praf de piper alb deasupra.
Pofta buna!