Pui cu legume şi conopidă
PrinteazaPui cu legume şi conopidă din: pulpe de pui, conopida, spanac, ardei capia, ceapa, usturoi, lapte, cascaval, boia dulce, sare, piper, ulei de masline, cimbru si salata.
- patru pulpe de pui
- un kilogram de conopida
- 500 g spanac congelat
- doi ardei capia
- doua cepe
- 4 catei de usturoi
- 200 ml lapte dulce
- 100 g cascaval
- o lingurita cu boia dulce
- sare
- piper
- ulei de masline
- cimbru
- smantana
Mod de preparare:
Conopida se spală, se rup bucheţele şi se fierbe în apă cu sare. Spanacul se decongelează şi se pune într-un bol. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc două minute, apoi se iau de pe foc.
Jumătate se pune într-un bol şi peste ce-a rămas în cratiţă se pun spanacul şi laptele dulce. Se toarnă jumătate de cană cu apă, se condimentează şi se fierbe 15 minute. Ceapa şi usturoiul rămase se pun într-o cratiţă, se adaugă conopida, sare şi piper.
Se presară cimbru şi puţină boia şi se ţine pe foc 10 minute. Pulpele de pui se taie bucăţele mici, se condimentează şi se prăjesc uşor în ulei încins. Se adaugă restul de boia, o cană cu apă şi se fierb 20 de minute. Se scoate carne pe farfurii, se pun conopida, spanacul amestecat cu caşcaval ras şi se servesc imediat.
Se servesc calde, simple sau cu smantana.
Pui cu legume şi conopidă
Pofta buna!