Pui cu legume si costiţă afumată
PrinteazaPui cu legume si costiţă afumată
- 4 copane de pui
- 100 g costiţă afumată
- 3 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ardei roşu
- 1 ardei verde
- 2 cepe
- 2 roşii
- 3 linguri ulei
- 250 ml vin alb sec
- sare
- piper
- boia
- condiment tip Delikat
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, apoi tai morcovii rondele, ţelina şi ardeii bucăţi, iar roşiile şi ceapa mărunt. Rumeneşti bucăţile de carne în ulei şi le presari cu sare, piper şi boia după gust.
Când sunt gata le scoţi pe şerveţele de hârtie ca să se scurgă bine grăsimea. în uleiul rămas şi puţină apă înăbuşi ceapa, adaugi morcovii, ţelina, ardeii şi costiţa tăiată bucăţele şi laşi pe foc până se înmoaie.
La sfârşit pui roşiile şi potriveşti gustul de sare şi mai dai într-un clocot. Stingi apoi cu vinul şi o cană de supă fiartă cu o linguriţă condiment. Aşezi peste legume carnea rumenită şi fierbi totul înăbuşit aproximativ 30 de minute, pe foc mic. Dacă mai e nevoie, potriveşti gustul cu sare şi piper.
Poftă bună!