Pui cu legume si costiţă afumată

Printeaza

Pui cu legume si costiţă afumată

Ingrediente:Pui cu legume si costiţă afumată

  • 4 copane de pui
  • 100 g costiţă afu­mată
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 2 cepe
  • 2 roşii
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • boia
  • condiment tip Delikat

 

 

Mod de preparare:

Cureţi toate legumele, apoi tai mor­covii rondele, ţelina şi ardeii bucăţi, iar roşiile şi ceapa mărunt. Rumeneşti bucăţile de carne în ulei şi le presari cu sare, piper şi boia după gust.

Când sunt gata le scoţi pe şerveţele de hârtie ca să se scurgă bine grăsimea. în uleiul rămas şi puţină apă înăbuşi ceapa, adaugi morcovii, ţelina, ardeii şi costiţa tăiată bucăţele şi laşi pe foc până se înmoaie.

La sfârşit pui roşiile şi potriveşti gustul de sare şi mai dai într-un clocot. Stingi apoi cu vinul şi o cană de supă fiartă cu o linguriţă condiment. Aşezi peste legume carnea rumenită şi fierbi totul înăbuşit aproximativ 30 de minute, pe foc mic. Dacă mai e nevoie, potriveşti gustul cu sare şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.