Pui cu legume şi cuşcuş

Printeaza

Pui cu legume şi cuşcuş din: piept de pui, ulei de masline, chimen, piper, ghimbir, seminte de coriandru, ceapa, ardei gras, dovlecel, boabe de mazare, morcov, usturoi, sare.

Ingrediente:Pui_cu_legume_si_cuscus

  • 200 g piept de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente (chimen, piper, ghimbir, seminte de coriandru)
  • 1 ceapa
  • 3 jumatati de ardei gras de diferite culori
  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 3-4 linguri boabe de mazare
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Taiati carnea şi ardeiul gras julien (fâşii), tăiaţi dovlecelul rondele şi ceapa peştişori. Incingeţi uleiul, la foc iute, într-un wok sau într-o tigaie mare, puneţi carnea şi condimentele. Amestecaţi frecvent. Când carnea nu mai lasă suc şi începe să se coloreze, adăugaţi legumele şi usturoiul tocat mărunt.

Lăsaţi-le sâ se mai călescă împreună, amestecând frecvent, până se înmoaie ceapa, apoi turnaţi o ceaşcă de apă. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 10-12 min. Fierbeţi cuşcuşul conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Când este gata, puneţi puţin ulei de măsline în palme şi frecaţi bine cuşcuşul până devine pufos. Când serviţi, aşezaţi frumos carnea, legumele şi în mijloc cuscusul.

Pui cu legume şi cuşcuş

Pui_cu_legume_si_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.