Pui cu legume si lamaie
PrinteazaPui cu legume si lamaie din: pui, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, lamaie, ardei gras, vin, apa, mustar, concentrat vegetal, cimbru, patrunjel, miere, sare, piper, ulei.
- 1 pui de circa 1,5 – 2 kg
- 3-4 morcovi
- 10 cartofi mai mari
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa+1 lamaie
- 2 ardei grasi de culori diferite
- 100 ml vin
- 100 ml apa
- 1 lingura mustar
- 1 lingura concentrat vegetal
- cimbru, patrunjel, tocate fin
- 1 lingura miere
- sare
- piper
- 70 ml ulei
Mod de preparare:
Puiul, bine curăţat şi spălat, îl ştergi cu un prosop. Intr-un bol amesteci muştarul, mierea, vinul, condimentul vegetal şi uleiul, pătrunjelul şi cimbrul. Adaugi puţină apă şi, cu această marinată ungi puiul pe toate părţile, chiar şi pe interior.
Intr-o tavă unsă cu ulei, pui rondelele de morcovi, ceapa tăiată solzişori, usturoiul, ardeii tăiaţi fideluţă, condimentezi şi, pe acest pat aşezi puiul. Alături de el pui cartofii curăţaţi şi spălaţi, lăsaţi întregi. In marinata rămasă pui restul de apă, amesteci şi torni totul în tavă.
Dai la cuptor pentru 45-50 de minute şi, în acest timp întorci puiul pe toate părţile, ca să se rumenească. Va căpăta o culoare aurie şi va fi foarte gustos. Il serveşti cu lămâie.
Pui cu legume si lamaie
Pofta buna!