Pui cu legume şi salvie, la cuptor

Printeaza

Pui cu legume şi salvie, la cuptor din: pui, morcovi, dovlecei, cartofi, usturoi, vin alb, ulei de masline, frunze de salvie, sare de mare, piper.

Ingrediente:Pui_cu_legume_si_salvie_la_cuptor

  • 1 pui tanar
  • 5 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 6 cartofi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • frunze de salvie proaspata
  • sare de mare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea de pui, o porţionezi în bucăţi potrivite şi o laşi să se scurgă. Cureţi şi speli legumele, după care le tai în felii. Condimentezi bucăţile de carne cu piper mozaic şi frunze de salvie, pe care le introduci sub pielea fiecărei bucăţi, pentru ca aceste condimente să transfere mai lesne gustul către carne.

Aşezi în tavă legumele şi carnea şi presari restul de frunze de salvie. Sărezi după gust şi stropeşti ingredientele cu vin şi ulei de măsline. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptor, la foc mediu.

După 30 de minute, îndepărtezi cu grijă folia, stropeşti ingredientele cu sos şi continui coacerea 10 minute, până se rumeneşte carnea.

Pui cu legume şi salvie, la cuptor

Pui_cu_legume_si_salvie_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.