Pui cu legume si sos de rosii
PrinteazaPui cu legume si sos de rosii din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei, suc de rosii, sare, piper, ulei, busuioc.
- 1 piept de pui
- 1 ceapă
- 2-3 roşii
- 1 fir de praz
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceaşcă de suc de roşii
- sare
- piper
- busuioc
- ulei
Mod de preparare:
Incinge uleiul şi pune carnea de pui (spălată şi tăiată cubuleţe) la prăjit până se rumeneşte.
Intre timp, taie ceapa şi usturoiul mărunt, morcovul şi prazul în rondele, iar ardeiul şi roşiile în cubuleţe. Când carnea e rumenită, adaugă ceapa, usturoiul şi prazul şi lasă 4-5 minute, apoi acoperă cu apă şi lasă să fiarbă.
Adaugă apa când legumele s-au înmuiat, înainte să devină călite.
După vreo zece minute, adaugă ardeiul şi roşiile, completează cu apă (dacă e cazul) şi lasă să fiarbă la foc mic până ce sosul capătă o consistenţă mai groasă şi scade uşor.
Condimentează după gust (sare, piper şi busuioc), adaugă sucul de roşii, apoi lasă să fiarbă acoperit vreo zece minute. Serveşte cu busuioc sau pătrunjel.
Pofta buna!