Pui cu legume si sos de rosii

Printeaza

Pui cu legume si sos de rosii din: piept de pui, ceapa, rosii, praz, usturoi, morcov, ardei, suc de rosii, sare, piper, ulei, busuioc.

Ingrediente:Pui cu legume si sos de rosii

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2-3 roşii
  • 1 fir de praz
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceaşcă de suc de roşii
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul şi pune carnea de pui (spălată şi tăiată cubuleţe) la prăjit până se rumeneşte.

Intre timp, taie ceapa şi usturoiul mărunt, morcovul şi prazul în rondele, iar ardeiul şi roşiile în cubuleţe. Când carnea e rumenită, adaugă ceapa, usturoiul şi prazul şi lasă 4-5 minute, apoi acoperă cu apă şi lasă să fiarbă.

Adaugă apa când legumele s-au înmuiat, înainte să devină călite.

După vreo zece minute, adaugă ardeiul şi roşiile, completează cu apă (dacă e cazul) şi lasă să fiarbă la foc mic până ce sosul capătă o consistenţă mai groasă şi scade uşor.

Condimentează după gust (sare, piper şi busuioc), adaugă sucul de roşii, apoi lasă să fiarbă acoperit vreo zece minute. Serveşte cu busuioc sau pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.