Pui cu legume, usturoi si orez
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de pui cu legume, usturoi si orez din: piept de pui, dovlecel, ardei capia, usturoi, sos de soia, sos worcesterhire, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, scortisoara si fulgi de ardei iute.
- doi piepţi de pui
- un dovlecel
- doi ardei capia
- 200 g orez
- 8 căţei de usturoi
- o lingură cu sos de soia
- o lingură cu sos worcestershire
- o linguriţă cu ghimbir ras
- 4 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
- scorţişoară
- fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Dovlecelul se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii potrivit de groase. Ardeii capia se curăţă de seminţe şi vinişoare, se taie felii şi se pun peste dovlecei. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Piepţii de pui se dezosează, se spală, se taie cuburi şi se condimentează.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun feliile de dovlecei, feliile de ardei, usturoiul şi se prăjesc cinci minute. Se adaugă carnea de pui, se ţine pe foc până devine albă, apoi se adaugă sosul de soia şi sosul worcestershire.
Se presară ghimbirul ras şi piper după gust, se amestecă şi se mai lasă 10 minute la foc mic sau până când se evaporă sosul format. Orezul se fierbe în apă cu sare, se trece printr-un jet de apă, se scurge şi se pune în castroane. Se aşază deasupra amestecul din cratiţă şi se serveşte imediat.
Orezul se poate condimenta cu scorţişoară sau fulgi de ardei iute tocaţi mărunt.
Poftă bună!