Pui cu mac şi sos picant
PrinteazaPui cu mac şi sos picant din: piept de pui, seminte de mac, ardei capia, ardei iute, vin, amidon, portocala, lamaie, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, busuioc verde.
- doua piepturi de pui
- 50 g seminte de mac
- doi ardei capia
- un ardei iute
- 300 ml vin alb
- o lingura cu amidon alimentar
- o portocala
- o lamaie
- o lingura cu boia dulce
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- busuioc verde
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie fâşii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Se toarnă trei linguri cu ulei, se presară sare şi piper după gust şi boiaua dulce. Se adaugă suc şi coajă rasă de la o lămâie şi o portocală, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum o oră.
Se scot din marinată, se trec prin seminţele de mac şi se prăjesc în puţin ulei. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se călesc ardeii cinci minute, apoi se adaugă vinul alb şi o jumătate de cană cu apă.
Se condimentează, se fierb zece minute, apoi se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă. Se ţine pe foc până se îngroaşă, se opreşte focul şi se serveşte alături de puiul cald.
In momentul servirii se presara totul cu busuioc proaspat tocat.
Pui cu mac şi sos picant
Pofta buna!