Pui cu mamaliga
PrinteazaO reteta de pui cu ceapa, usturoi, ciuperci, kaizer, ulei, vin, faina, limeta, boia iute, marar, sare, piper si mamaliga.
- un pui potrivit de mare
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 500 g ciuperci
- 300 g kaizer
- 100 ml ulei
- 200 ml vin alb
- 300 g mălai
- un litru apă
- o lingură de făină
- o limetă
- boia iute
- mărar
- sare
- piper
- varză albă
- varză roşie
- castraveţi muraţi
Mod de preparare:
Puiul se curăţă, se porţionează, se spală cu apă rece şi, după ce s-a scurs de apă, se pune într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun bucăţile de pui şi se prăjesc pe toate părţile. Se adaugă ceapa, usturoiul şi un vîrf de cuţit de boia iute, ciupercile spălate şi tăiate cuburi, kaizerul tăiat felii subţiri.
Se prăjesc pînă cînd ceapa capătă o culoare aurie, se adaugă vinul alb, sucul de limetă şi o cană de apă în care s-a dizolvat făina. Se condimentează şi se fierbe la foc potrivit pînă scade sosul format.
Se ia mîncarea de pe foc, se presară mărar proaspăt tocat şi se amestecă. Se pregăteşte o mămăligă din mălai, apă, sare şi se serveşte alături de puiul cu legume. Laptele se pune la fiert într-o oală şi, cînd începe să clocotească, se pune orezul spălat şi scurs de apă.
Se servesc cu o salată din varză roşie şi varză albă sau castraveţi muraţi.
Poftă bună!