Pui cu mar si portocale
PrinteazaPui cu mar si portocale din: pui, usturoi, unt, portocale, mar, boia, masline, sare, piper.
- 1 pui de 1,5 kg
- 100 g unt
- 3-4 căţei usturoi
- 2 portocale
- 1 măr
- plante aromatice (oregano, busuioc, cimbru, chimion)
- 1 linguriţă boia dulce de ardei
- câteva măsline
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă bine puiul şi se spală. Se condimentează cu sare şi piper pe toate părţile şi în interior. Se desprinde pielea de pe piept cu ajutorul mâinilor şi se unge sub piele, la suprafaţă şi în interior, cu unt.
Se presară plantele aromatice şi boiaua dulce de ardei.
Se umple puiul cu căţeii de usturoi tăiaţi fâşii şi cu felii de portocale şi mere. Se pune puiul în tava unsă cu unt şi se toarnă un pahar cu apă. Se înveleşte tava cu hârtie de copt şi deasupra cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 1 oră.
Se îndepărtează foliile şi se mai lasă la cuptor până se rumeneşte frumos.
Se serveşte puiul ornat cu felii de portocale şi cu măsline.
Pofta buna!