Pui cu margarina si tarhon
PrinteazaPui cu margarina si tarhon
- 1 pui de 1-1,2 kg
- 50 g margarina (sau 60 ml ulei)
- sare, piper măcinat
- sucul de la 1/2 lămâie
- 3 legături de tarhon
- 60 g făină
- supă de pui caldă
- 2 gălbenuşuri
- 100 g smântână
- mărar
Mod de preparare:
Se umple puiul cu 1/2 legătură tarhon, se unge bine cu margarina topită, zeamă de lămâie, sare, piper şi se dă la cuptor pentru fript. Măruntaiele se fierb cu zarzavat de supă.
Din zeama obţinută se prepară un sos, cu margarina, făină şi 2 gălbenuşuri în care se adaugă restul de tarhon tocat. Sosul de la friptură se degresează şi se strecoară, după câteva clocote se stinge focul şi se adaugă smântână.
Se taie puiul în bucăţi, se aşază pe un platou garnisit cu firele de tarhon din interiorul puiului, se toarnă sosul şi se decorează cu mărar tocat.
Pofta buna!