Pui cu masline Kalamata
PrinteazaPui cu masline Kalamata din: pui, lamai, masline kalamata, ulei de masline, dovlecei, ardei grasi, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 1 pui
- 2 lamai
- 2 cepe
- 250 g masline Kalamata
- 50 ml ulei de masline
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi (rosu, galben)
- 6 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele. Presăraţi-l cu sare şi piper, apoi puneţi în interiorul acestuia o lămâie tăiată în 4 şi o mână de măsline. Ungeţi puiul pe toate părţile cu ulei şi puneţi-l într-o tavă, pe hârtie de copt.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi puiul la foc potrivit, circa 45 de minute, între timp, căliţi în ulei, într-o tigaie, ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt, împreună cu dovleceii spălaţi şi tăiaţi în rondele. Adăugaţi usturoiul tocat, ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe, măslinele rămase şi 100ml apă.
Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute. Puneţi apoi toate acestea în tavă, pe lângă pui şi puneţi tava din nou la cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mic, până când puiul se rumeneşte bine iar legumele se caramelizează.
Pui cu masline Kalamata
Pofta buna!