Pui cu masline negre

Printeaza

Pui cu masline negre din: pui, masline negre, ceapa, ulei, lamaie, usturoi, ghimbir, sofran, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Pui_cu_masline_negre

  • un pui de 1,5 kg
  • 200 g masline negre
  • 3 cepe
  • 50 ml ulei
  • o lamaie
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • un varf de cutit sofran
  • o lingura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală puiul, apoi se porţionează. Se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, usturoiul felioare, bucăţile de carne şi sare.

După ce toate ingredientele si-au schimbat culoarea, se pun ghimbirul măcinat şi şofranul şi se amestecă. Se toarnă un litru de apă, se pune capac şi se lasă la fiert 30 de minute.

Intre timp, măslinele se fierb 10 minute şi, împreună cu lămâia tăiată felii, se adaugă în cratiţă. Se mai lasă la fiert 10 minute si apoi se aduce la masa cu patrunjel fin tocat.

Pui cu masline negre

Pui_cu_masline_negre

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.