Pui cu masline negre
PrinteazaPui cu masline negre din: pui, masline negre, ceapa, ulei, lamaie, usturoi, ghimbir, sofran, patrunjel, sare si piper.
- un pui de 1,5 kg
- 200 g masline negre
- 3 cepe
- 50 ml ulei
- o lamaie
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita ghimbir
- un varf de cutit sofran
- o lingura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală puiul, apoi se porţionează. Se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, usturoiul felioare, bucăţile de carne şi sare.
După ce toate ingredientele si-au schimbat culoarea, se pun ghimbirul măcinat şi şofranul şi se amestecă. Se toarnă un litru de apă, se pune capac şi se lasă la fiert 30 de minute.
Intre timp, măslinele se fierb 10 minute şi, împreună cu lămâia tăiată felii, se adaugă în cratiţă. Se mai lasă la fiert 10 minute si apoi se aduce la masa cu patrunjel fin tocat.
Pui cu masline negre
Pofta buna!