Pui cu masline si ciuperci
PrinteazaPui cu masline si ciuperci din: pui, masline, ciuperci, arpagic, ardei, apa, unt, ulei, sare, piper.
- 1 pui
- 1 cană măsline negre, fără sâmburi
- 1 kg ciuperci
- 1 fir arpagic
- 3 ardei graşi
- 1 pahar apă caldă
- unt şi ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prăjeşte arpagicul tăiat mărunt în uht, până se înmoaie. Se adaugă ardeii tăiaţi felii foarte fine şi măslinele, fără sâmburi, fierte câteva minute în apă clocotită.
Se ţine la foc potrivit aproximativ un sfert de oră, amestecândti-se tot timpul. Se dă focul pe mic, se adaugă ciupercile, puiul dezosat, tăiat bucăţi potrivite şi apa caldă.
Se mai lasă puţin pe foc şi după ce puiul s-a fiert având, grijă să se completeze cu apă caldă, ori de câte ori este nevoie.
Se serveşte cald, însoţit de propriul sos şi de o garnitură de cartofi fierţi.
Pofta buna!