Pui cu masline si usturoi
PrinteazaPui cu masline si usturoi din: pui, masline verzi, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper, sofrn
- 1 pui
- 500 g măsline verzi
- 1/2 pahar de ulei
- 2 căţei usturoi pisat
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
- piper
- sare
- şofran
Mod de preparare:
Se scot sâmburii de la măsline şi se fierb câteva minute în apă clocotită, după care se lasă să se scurgă bine. Puiul se spală, se curăţă, se dezosează şi se taie bucăţi potrivite.Acestea se pun într-o cratiţă cu ulei, piper, sare, usturoi, pătrunjel, şofran şi câteva linguri cu apă.
Se lasă la prăjit, întorcând carnea din când în când. După ce acesta s-a înmuiat şi pătruns suficient cu sos, se adaugă două pahare cu supă de pui {apă) caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până ce sosul s-a îngroşat suficient.
Se scot bucăţile de pui şi se pun în loc măslinele. Când sosul a devenit consistent, se ia vasul de pe foc şi se pun înapoi bucăţile de pui.
Se serveşte cald.
Pofta buna!