Pui cu masline

Printeaza

Pui cu masline din: pui, sare, piper, ciuperci, cartofi, rosii, costita, masline, coniac.

Ingrediente:Pui cu masline

  • 1 pui maricel (circa 1,3 kg)
  • sare
  • piper
  • 250 g ciuperci
  • 750 g cartofi mai marunti
  • 1 kg rosii carnoase
  • 125 g costita afumata
  • 150 g masline verzi
  • 3 linguri coniac sau rachiu

 

Mod de preparare:

Se spala puiul, se zvanta, se freaca cu sare si piper si se leaga aripile.Ciupercile curatate se taie in doua, cartofii se curata de coaja si se lasa intregi, iar rosiile se curata de pielita, se indeparteaza semintele si se taie bucatele.

Se taie costita bucatele si se pune la prajit – impreuna cu cartofii  intr-o cratita bine incinsa.

Se adauga ciupercile, rosiile si maslinele, se dunstuiesc putin, dupa care se scot toate si se pun deoparte.

Se pune in cratita puiul si se prajeste pe toate partile.

Se stinge cu coniac sau cu rachiu, se adauga slaninuta si legumele puse deoparte, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba innabusit 45 de minute, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.