Pui cu mazare la tigaie
PrinteazaO reteta simpla de pui cu mazare din: pui, supa de pui, salata, mazare, zahar, paine alba, sare si piper.
- 1 pui de 1,2-1,7 kg
- 3 căni de supă de pui concentrată
- 1 salată mare
- 30 g unt
- 350 g mazăre proaspătă, curăţată
- 1 linguriţă de zahăr
- 4 felii de pâine albă uscată, fără coajă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi puiul pe spate, într-o tigaie mare şi adâncă, turnaţi peste el două căni de supă şi daţi la foc mic până începe să fiarbă. Spumuiţi, puneţi capac şi lăsaţi să fiarbă cam 1 oră sau până se frăgezeşte puiul. Scoateţi puiul din apă, scurgeţi-l şi ţineţi-l la cald. Continuaţi să fierbeţi supa până scade la jumătate.
Spălaţi bine salata sub jet de apă, scurgeţi-o şi tăiaţi-o fâşiuţe. Intr-o crăticioară topiţi untul şi lăsaţi să fiarbă mazărea la foc mic câteva minute, fără să ajungă să se coloreze. Adăugaţi jumătate de cană de apă, zahărul, sarea, piperul şi salata. Acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 5 minute, în aşa fel încât să se înmoaie mazărea.
Daţi în clocot cana de supă care v-a rămas, puneţi în ea pâinea, pe care între timp aţi fărâmiţat-o şi lăsaţi-o să fiarbă încet până ajunge la consistenţa unui griş.
Aşezaţi puiul peste mâncarea de mazăre cu salată. Amestecaţi pesmetul fiert cu supa scăzută, puneţi să fiarbă până dă în clocot şi gustaţi înainte de a pune sare. Turnaţi peste pui sosul obţinut şi serviţi la masă.
Pui cu mazare la tigaie
Poftă bună!