Pui cu mazare si untura
PrinteazaPui cu mazare si untura
- 1 pui
- 1 kg mazăre (păstăi sau boabe)
- 2 linguri unt sau untură
- 1 lingură făină
- cîteva bucăţi de zahăr
- 2 legături mărar
- sare
Mod de preparare:
Cu păstăi: curăţăm de ate şi spălăm bine păstăi foarte tinere. Le rumenim în grăsime încinsă, învîrtindu-le des cu lingura de spumuit. Prăjim bucăţile de pui pe amîndouă părţile şi le punem apoi peste mazăre.
Turnăm un rîntaş pregătit separat peste mazărea cu carne. Potrivim sarea, colorăm cu puţin zahăr ars, adăugind şi zahăr după gust. Cînd mîncarea este fiartă şi scăzută, presărăm mărar tocat mărunt.
Cu boabe: curăţăm mazărea şi punem boabele la fiert cu apă cît să le acopere bine. Cînd mazărea dă puţin în fiert, adăugăm puiul prăjit. Facem un rîntaş ca la păstăi, adăugăm zahăr ars după gust. Cînd mîncarea este scăzută, presărăm mărar tocat.
Pofta buna!