Pui cu mazare
PrinteazaPui cu mazare
- 1 pui mare
- 750 g mazăre boabe verde
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- 1 linguriţă mărar verde
- tocat
Mod de preparare:
Puiul curăţit se spală în mai multe ape şi se taie în şase sau opt bucăţi potrivite. Se înfierbântă untul şi se prăjesc uşor bucăţile de pui bine scurse de apă. Nu trebuie să se rumenească, ci să se îngălbenească frumos pe toate părţile.
Se adaugă făina şi când şi aceasta este puţin îngălbenită, se pun 2 -3 linguri de apă şi mazărea boabe. Se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit.
Când mazărea este pe jumătate fiartă, se pun sarea şi zahărul. Dacă între timp mâncarea scade prea tare, se mai adaugă câte o lingură de apă. Când este aproape gata, se pune mărar verde tocat fin.
Pofta buna!
Sa fac si eu o mancarica de mazare cu pui.