Pui cu mere si cascaval
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu mere, cacaval, unt, lapte, galbenusuri, nucsoara, piper si sare.
Ingrediente:
- 600 g piept de pui dezosat
- 80 g unt + 20 g pentru uns tava
- 80 g + 2 linguri făină
- 3-4 mere
- 1 cană de lapte
- 2 gălbenuşuri
- 120 g caşcaval ras
- nucşoară
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea felii, le sărezi, dai fiecare felie prin făină şi o prăjeşti în unt încins. Speli merele şi le tai feliuţe. Ungi cu unt un vas sau o tavă (28/20 cm) şi aşezi feliile de mere, pieptul de pui şi presari nucşoara măcinată. Topeşti pe foc untul rămas, îl amesteci cu făina, cu laptele şi baţi cu telul până se îngroaşă.
Dai deoparte, adaugi sare şi piper, iar când s-a răcit, adaugi gălbenuşurile şi jumătate din cantitatea de caşcaval ras. Torni sosul peste pieptul de pui, presari caşcavalul rămas şi dai tava la cuptor până se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!