Pui cu mere si cascaval

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu mere, cacaval, unt, lapte, galbenusuri, nucsoara, piper si saPui cu mere si cascavalre.

Ingrediente:

  • 600 g piept de pui dezosat
  • 80 g unt + 20 g pentru uns tava
  • 80 g + 2 linguri făină
  • 3-4 mere
  • 1 cană de lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 120 g caşcaval ras
  • nucşoară
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea felii, le sărezi, dai fiecare felie prin făină şi o prăjeşti în unt încins. Speli merele şi le tai feliuţe. Ungi cu unt un vas sau o tavă (28/20 cm) şi aşezi feliile de mere, pieptul de pui şi presari nucşoara măcinată. Topeşti pe foc untul rămas, îl amesteci cu făina, cu laptele şi baţi cu telul până se îngroaşă.

Dai deoparte, adaugi sare şi piper, iar când s-a răcit, adaugi gălbenuşurile şi jumătate din cantitatea de caşcaval ras. Torni sosul peste pieptul de pui, presari caşcavalul rămas şi dai tava la cuptor până se rumeneşte deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.