Pui cu mere si nucă

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu: mere, unt, nuca, scortisoara, sare, piper.

Ingrediente: Pui cu mere si nucă

  • 600 g pulpă de pui
  • 300 g mere
  • 50 g unt
  • 50 g nucă
  • un praf scorţişoară
  • un praf de sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:

Speli pulpele de pui şi le condimentezi cu sare şi piper. Feliezi merele, iar nuca o tai mărunt. Pui pulpele în tavă cu puţină apă şi le dai în cuptorul încins pentru 35-40 de minute. Intr-o tigaie pui untul şi prăjeşti merele pe ambele părţi.

Când s-au rumenit uşor, scoţi merele pe hârtie absorban­tă şi le întorci pe ambele părţi pentru a-şi lăsa surplusul de ulei. In untul rămas pasezi 1/4 din merele prăjite, adaugi nuca şi scorţişoara, amesteci şi ţii pe foc până se face o pastă cremoasă. Pui pulpele pe farfurie alături de felii de mere prăjite şi cu sosul format în tigaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.