Pui cu mere si nucă
PrinteazaO reteta delicioasa de pui cu: mere, unt, nuca, scortisoara, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g pulpă de pui
- 300 g mere
- 50 g unt
- 50 g nucă
- un praf scorţişoară
- un praf de sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Speli pulpele de pui şi le condimentezi cu sare şi piper. Feliezi merele, iar nuca o tai mărunt. Pui pulpele în tavă cu puţină apă şi le dai în cuptorul încins pentru 35-40 de minute. Intr-o tigaie pui untul şi prăjeşti merele pe ambele părţi.
Când s-au rumenit uşor, scoţi merele pe hârtie absorbantă şi le întorci pe ambele părţi pentru a-şi lăsa surplusul de ulei. In untul rămas pasezi 1/4 din merele prăjite, adaugi nuca şi scorţişoara, amesteci şi ţii pe foc până se face o pastă cremoasă. Pui pulpele pe farfurie alături de felii de mere prăjite şi cu sosul format în tigaie.
Pofta buna!