Pui cu mere si portocale
PrinteazaO reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin, patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline, pesmet si patrunjel
- 4 pui mici de circa 500 g
- 700 g cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
- 350 g mere verzi, curăţate, fără seminţe şi tăiate felii
- 1 ceapă mare curăţată şi tăiată felii subţiri
- 1 foaie de dafin mică
- 3 fire de pătrunjel
- 1 tijă de ţelină mijlocie, curăţată şi tăiată felii subţiri
- coaja rasă fin de la 1 portocală
- 1/4 linguriţă cuişoare
- 1/4 linguriţă ienibahar
- 3/4 linguriţă sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 300 ml suc de portocală stors proaspăt
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri rase de pesmet
- 1 portocală mare tăiată felii
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Incălzeşti întâi cuptorul la 200 grade C. Despici puii de-a lungul spinării, îi desfaci şi aplatizezi oasele. Apoi îi speli şi îi usuci cu şervet de hârtie. Pui cartofii, merele şi ceapa într- o tavă mare, bine unsă cu ulei.
Adaugi foaia de dafin, pătrunjelul, ţelina şi coaja de portocală. Presari deasupra cuişoarele, ienibaharul şi scorţişoara. Adaugi jumătate din sare şi puţin piper. Aşezi puii cu partea cu pieliţă în sus în mijlocul tăvii şi presari restul de sare şi puţin piper.
Torni peste pui sucul de portocale, apoi îi ungi cu ulei şi îi presari cu pesmet. Coci puii în cuptor timp de 1-1,5 ore sau până când sunt bine făcuţi, crocanţi şi aurii, iar legumele sunt gata când sunt moi. Scoţi foaia de dafin, ornezi şi serveşti.
Poftă bună!