Pui cu mere si visine
PrinteazaPui cu mere si visine din: piept de pui, mere, visine, untua, ulei, tarhon, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- 4 mere
- 300 g visine
- 150 g untura de gaina sau gasca
- 50 ml ulei
- 3-4 fire de tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeţi într-o tigaie untura şi prăjiţi la foc mic pieptul de pui curăţat, spălat, tăiat în felii şi condimentat. Rumeniţi-l bine, apoi scoateţi-l şi păstraţi-l la cald. In grăsimea rămasă adăugaţi uleiul şi puneţi vişinele fără sâmburi şi merele spălate curăţate de sâmburi şi tăiate în feliuţe.
Presăraţi fructele cu sare şi piper şi adăugaţi tarhonul tocat mărunt. Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi-o la foc mic 3-4 minute. Serviţi pieptul de pui stropit cu sosul format în tigaie şi cu fructele călite alături.
Pofta buna!