Pui cu miere
PrinteazaPui cu miere din: pui, miere, coniac, sos de soia, scortisoara, curry, usturoi, ghimbir, chilli, miere.
- 1 pui întreg sau bucăţi (aripi, piept, ciocănele, pulpe)
- miere
- coniac (opţional)
Pentru marinata:
- sos de soia
- scorţişoară
- curry
- usturoi
- ghimbir
- chilli
- miere
Mod de preparare:
Pregăteşte marinata, amestecând toate ingredientele, folosind cantităţi după preferinţă. Lasă carnea la marinat timp de 1 oră.
Incinge puţin ulei într-o tigaie şi rumeneşte carnea bine, pe toate părţile. Scurge-o de ulei şi. pune-o într-o tavă. Coace-o la cuptor. Când carnea este gata, scoti tava şi ungi bine carnea cu miere.
Mai poţi turna în tavă puţin coniac, dacă doreşti. Mai lasă la cuptor câteva minute, până prinde o coajă delicioasă. Serveşte friptura cu garnitură de legume, din dovlecei şi morcovi tăiaţi felii şi căliţi în ulei până prind o culoare aurie, la care poţi adăuga şi 2-3 căţei de usturoi.
Pui cu miere
Pofta buna!