Pui cu miere

Printeaza

Pui cu miere din: pui, miere, coniac, sos de soia, scortisoara, curry, usturoi, ghimbir, chilli, miere.

Ingrediente:Pui cu miere

  • 1 pui întreg sau bucăţi (aripi, piept, ciocănele, pulpe)
  • miere
  • coniac (opţional)

 

Pentru marinata:

  • sos de soia
  • scorţişoară
  • curry
  • usturoi
  • ghimbir
  • chilli
  • miere

 

Mod de preparare:

Pregăteşte marinata, amestecând toate ingredientele, folosind cantităţi după preferinţă. Lasă carnea la marinat timp de 1 oră.

Incinge puţin ulei într-o tigaie şi rumeneşte carnea bine, pe toate părţile. Scurge-o de ulei şi. pune-o într-o tavă. Coace-o la cuptor. Când carnea este gata, scoti tava şi ungi bine carnea cu miere.

Mai poţi turna în tavă puţin coniac, dacă doreşti. Mai lasă la cuptor câteva minute, până prinde o coajă delicioasă. Serveşte friptura cu garnitură de legume, din dovlecei şi morcovi tăiaţi felii şi căliţi în ulei până prind o culoare aurie, la care poţi adăuga şi 2-3 căţei de usturoi.

 

Pui cu miere

Pui cu miere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.