Pui cu mirodenii si spanac
PrinteazaO reteta gustoasa de pui cu mirodenii si spanac din: bucati de pui, spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de chili, praf de cumino, praf de coriandru, praf de curcuma, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 6 bucăţi de pui
- 300 g spanac
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi tocat
- 1 linguriţă de ghimbir proaspăt tocat
- 1 linguriţă de praf de chili
- 2 linguriţe de praf de cumino
- 2 linguriţe de praf de coriandru
- 2 linguriţe de praf de curcuma
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- 1/2 linguriţă de piper negru
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi feliaţi-o subţire; curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi destul de mare spanacul. După ce aţi pârlit bucăţile de pui ca să eliminaţi eventuale tuleie, tăiaţi-le în mai multe bucăţi şi înţepaţi-le cu o furculiţă. într- o tigaie, căliţi ceapa cu o lingură de ulei extravirgin de măsline, căţeii de usturoi tocaţi şi puiul, având grijă să-l rumeniţi uniform.
După câteva minute, adăugaţi o jumătate de pahar de apă, uleiul rămas, mirodeniile, sare, piper negru şi spanacul mărunţit. Daţi focul la minimum, puneţi capacul şi lăsaţi totul să fiarbă 10 minute, până se va evapora toată apa.
Serviţi fierbinte, aşezând bucăţile de pui pe un pat de spanac şi de inele de ceapă.
Pui cu mirodenii si spanac
Poftă bună!