Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel
PrinteazaPui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel din: mustar de dijon, unt, pui, usturoi si patrunjel.
- 1 lingură cu vârf de muştar de Dijon
- 140g de unt, moale
- 2 pui, de aproximativ 1,5kg fiecare
- 1 căpăţână de usturoi, ruptă în două
- 1 mână de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200º C/gaz 6. Se amestecă muştarul cu untul, apoi se asezonează cu sare şi piper. Puii se pun într-o tavă, apoi, începând de la gât, se desprinde uşor, cu degetele, pielea de pe piept şi pulpe, apoi se îndeasă untul sub piele şi se masează bine, ca să fie distribuit uniform.
Se pune jumătate de căpăţână de usturoi în fiecare pui, se asezonează bine cu sare şi piper tot puiul, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor timp de o oră. În ultimele 20 de minute, se scoate folia, ca puii să devină rumen-aurii. Înainte de a se aduce la masă, se presară cu pătrunjel.
Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel
Pofta buna!
Nu-mi place puiul cu mustar, mi se pare simplist si taranesc