Pui cu orez picant si ceapa verde
PrinteazaPui cu orez picant si ceapa verde din: pulpe de pui, ciocanele de pui, condiment piri piri, ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, pasta de tomate, paprika fumata, orez, salata.
- 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui
- 6 lingurite de condiment piri piri
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 2 ardei, curatati de cotor si seminte, tocati marunt
- 1/2 legatura de ceapa verde, feliata, partea alba separata de cea verde
- 4 linguri pasta de tomate
- 1 lingura de paprika afumata
- orez fiert
- legume sau salata, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Cresteaza fiecare bucata de pui de 3 ori, pentru ca marinata sa poata aroma cu adevarat carnea. Presara condimentele peste carne si las-o la marinat in frigider, daca ai timp.
Daca nu, asaza carnea intr-o tava, cu pielea in sus, si da-o la cuptor timp de 30 de minute. Modifica temperatura cuptorului la 220C si mai lasa puiul in cuptor 15 minute, pana cand pielea devine crocanta.
Cand puiul este aproape gata, incinge uleiul intr-o tigaie. Soteaza ardeii si partea alba de la ceapa, timp de 5 minute. Adauga piureul de rosii si paprika, amesteca, apoi adauga orezul si amesteca bine pentru a-l acoperi complet de sos.
Da focul mai mare si desprinde, cu ajutorul lingurii, ce se lipeste de fundul tigaii, pentru o textura crocanta. Incalzeste bine, apoi presara ceapa verde si serveste impreuna cu puiul, legume si salata, daca doresti.
Pui cu orez picant si ceapa verde
Pofta buna!
Foarte bine arata puiul cu orez si ceapa verde. Imi place mult
Puiul asta sigur il incerc si eu