Pui cu orez şi portocale
PrinteazaO reteta gustoasa de pui cu: portocale, ceapa, ardei iute, ardei capia, orez, vin alb dulce, ulei de masline, gem de portocale, sare, piper, patrunjel.
- 4 piepturi de pui
- 4 portocale
- două cepe
- un ardei iute
- un ardei capia
- 150 g orez
- 200 ml vin alb dulce
- 100 ml ulei de măsline
- 100 g gem de portocale
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se condimentează. Se prăjesc 5 minute în puţin ulei încins şi se aşază într-o tavă. Se stropesc cu puţin vin şi apă, se presară pătrunjel tocat şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit până când carnea poate fi pătrunsă cu dinţii unei furculiţe şi se scot pe un platou.
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se pun la călit în puţin ulei încins împreună cu ardeiul capia şi cu ardeiul iute tocaţi mărunt. Se călesc, se adaugă gemul de portocale, restul de vin alb şi o cană cu apă.
Se condimentează, se fierb 10 minute, se adaugă portocalele curăţate de coajă şi tăiate felii. Se fierb 10 minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune pe un platou alături de piepţii de pui şi deasupra se toarnă sosul de portocale.
Pui cu orez şi portocale
Pofta buna!