Pui cu orez si sofran
PrinteazaPui cu orez si sofran din: orez, copane de pui, piept de pui, vin, ceapa, ardei gras, usturoi, mazare, lamaie, sofran, ulei de masline, sare, piper.
- 200 g orez cu bob rotund
- 2 copane si pieptul unui pui
- 200 ml vin sec
- o ceapa
- un ardei rgas verde
- 2 catei de usturoi
- 100 g mazare
- o lamaie
- putin sofran
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei încins se pun ceapa tăiată mărunt şi ardeiul tăiat cuburi. După ce s-au înmuiat, se adaugă pieptul tăiat fâşii şi copanele. Se presară sare şi piper. Se lasă puiul aproximativ 5 minute să se coloreze pe toate părţile.
Apoi, se pun mazărea $şi vinul şi se lasă la fiert pâniiă ce vinul se evaporă. Se adauugă şofranul şi sucul de lămâieie. Se lasă 2-3 secunde şi se p pun orezul şi usturoiul. Se toarnă apă, cât să acacope- re uşor orezul şi se lasă la fiert încă 15 minute.
Pui cu orez si sofran
Pofta buna!